Ga door naar hoofdcontent
Slider afbeelding

Werkgeverszaken

Bibliotheekwerk is mensenwerk. De ambities van de sector worden gerealiseerd door de medewerkers en de vrijwilligers in bibliotheekorganisaties. Werkgeverszaken zijn daarom een kerntaak van de VOB. Als brancheorganisatie versterken en ondersteunen we de bibliotheken in hun rol als werkgever.

Arbeidsomstandigheden

Arbeidsverhoudingen

Werkgevershelpdesk

Als lid van de VOB kun je via de helpdesk jouw vragen over werkgevers- of juridische zaken voorleggen. Ga direct naar de helpdesk.

Afbeelding werkgevershelpdesk
Afbeelding Roelofs

VOB-lid aan het woord

‘Wat is de ideale plaats van de bibliotheek in de samenleving? Welke taken nemen we wel op ons en welke niet? Het zou mooi zijn als we daarover een centraal gesprek voerden. Daar speelt goede scholing ook een belangrijke rol in.’

vob logo Wegwijzer

Stichting BibliotheekWerk (SBW)

BibliotheekWerk, het A&O-fonds voor de openbare bibliotheken, voert projecten en onderzoek uit op het gebied van de arbeidsmarkt voor de branche openbare bibliotheken.

Pensioen: POB

POB voert de pensioenregeling uit die werkgevers en werknemers in de bibliotheeksector samen hebben afgesproken.

Scholing: Bibliotheekcampus

Op de Bibliotheekcampus vind je een overzicht van ondersteunende scholing, zowel fysieke bijeenkomsten als een ruim aanbod e-learnings, die aansluit bij de sectorbrede Netwerkagenda Bibliotheekwerk.

Sociale veiligheid: Stichting Mores

Mores is het centrale, gezamenlijke meldpunt ongewenste omgangsvormen voor de Nederlandse culturele en creatieve sector.

Landelijk HR-netwerk: Biebtobieb

Maak gebruik van de kennis en ervaring van alle hr-medewerkers in het bibliotheeknetwerk. Op biebtobieb stel je eenvoudig jouw vraag of vind je informatie per thema.

risico-inventarisatie en -evaluatie: rie.nl

Ieder bedrijf met medewerkers moet volgens de Arbowet een arbobeleid hebben. Een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) is hiervoor de basis.

De Stichting Private Aanvulling WW & WGA (SPAWW)

SPAWW zorgt ervoor dat (voormalig) werknemers ook na afloop van WW of loongerelateerde WGA nog maximaal 14 maanden een uitkering krijgen.

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met de Helpdesk werkgeverszaken:

Telefoon: 030 30 70 300
Email: helpdesk@debibliotheken.nl

Afbeelding cropped-VOB-Favicon-512×512-1.png