Ga door naar hoofdcontent
PersonenJannie van Vugt

Jannie van Vugt

Bibliotheken leveren een belangrijke bijdrage aan een lerende, inclusieve samenleving. Dat vraagt deskundige, nieuwsgierige en een leven-lang-lerende medewerkers. Vanuit mijn functie als projectleider brancheopleiding, mag ik daaraan een bijdrage leveren. Kwaliteit in vakmanschap, daar word ik blij van!

Met trots noem ik me bibliothecaris. In allerlei functies en rollen heb ik in de afgelopen decennia mogen bijdragen aan de ontwikkeling van openbare bibliotheken. Aanvankelijk uitvoerend als lokaal teamleider, later beleidsmatig als medewerker van de branchevereniging VOB op de domeinen kwaliteit en opleidingen en uiteindelijk strategisch als directeur-bestuurder van bibliotheekorganisaties. Vooral de laatste jaren heb ik de kanteling en verbreding van de openbare bibliotheek als ‘plek voor cultuur en ontspanning’ naar ‘essentiële partner in het educatieve en maatschappelijke domein’ van nabij mogen ervaren. Een inspirerende ontwikkeling.

Eind 2021 heb ik mijn functie als directeur-bestuurder van Bibliotheek Oosterschelde neergelegd. Na bijna 15 jaar had ik behoefte aan verandering, een stap opzij. Sinds 1 september 2022 werk ik als projectleiderschap brancheopleiding openbare bibliotheken. Wat is mooier dan door nieuw vakmanschap een stevig fundament leggen onder het doorgaande succes van de nieuwe bibliotheek. Een prachtige uitdaging voor de gehele branche!

Als projectleider brancheopleiding ben ik voor (gemiddeld) 24 uur per week in dienst bij de VOB. Mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag en woensdag.

Jannie van Vugt

Projectleider brancheopleiding