Ga door naar hoofdcontent
PersonenDeem Stam

Deem Stam

“Ik relativeer door drie zonen. Iedere dag kom ik thuis en zitten er drie ventjes op de bank, de oudste is 10 jaar, en dan volgt er nog een tweeling van 5. Regelmatig met de iPads vastgeschroefd aan de ledematen. De afspraak bij ons thuis is dat er vanaf vijf uur ’s middags tot etenstijd ge-iPad mag worden en daar houden ze ons strikt aan.

Zitten de jongens niet op de iPad wanneer ik thuis kom, dan is er wel echt iets aan de hand. Er is ruzie geweest tussen de broers. Er werd niet geluisterd naar mama. Het is zelfs een keer gebeurd dat er een horloge stil stond. Positief bijeffect is dat in die situaties de Donald Duck omnibussen en boeken over Gorgels tevoorschijn komen. De nieuwe media wordt vervangen door het “ouderwetse” lezen. De prioriteiten verschuiven. Er moet echter wel eerst iets gebeuren in huis.

Als Regiogids wil ik het ook hebben over prioriteiten en hoe we het gaan laten gebeuren. Ik wil laten zien dat er genoeg ideeën zijn. Dat de bibliotheek niet de broccoli is, wanneer je ook kunt kiezen voor patat. iPads verbieden? Succes daar mee! Ik wil mijn meerwaarde bieden door innovaties aan te slingeren en om bibliotheken in beweging te brengen. Of dat nu is door broccoli lekker te maken of de bibliotheek meer op patat te laten lijken. Dat gaan we onderweg ontdekken.

Met de nodige ervaring binnen de Bibliotheek Rotterdam op het gebied van project- en verandermanagement, kom ik graag langs of nodig ik jullie uit in het Rotterdamse. Mijn regio is Noord- en Zuid-Holland en een deel van Zeeland. Bel me. Mail me. Whatsapp kan ook. Tot snel!”

Afbeelding Deem Stam