Lees verder
De VOB biedt medewerkers en vrijwilligers uit de bibliotheekbranche twee collectieve zorgverzekeringen aan. Zij hebben de keuze tussen de collectieve zorgverzekering via Federatie Cultuur bij Zilveren Kruis Achmea of de collectieve zorgverzekering via VOB bij  Aevitae.

Uw medewerkers en vrijwilligers hebben vanaf 1 januari 2015 ook toegang tot de collectieve zorgverzekering van de Federatie Cultuur bij Zilveren Kruis Achmea. Nederlandse brancheorganisaties uit de culturele sector zoals de VOB zijn verenigd in de Federatie Cultuur.

Informeren medewerkers en vrijwilligers

De premies voor 2015 van beide verzekeraars zijn half november bekend. De VOB informeert u zo snel mogelijk zodat u dit kunt doorgeven aan uw medewerkers en vrijwilligers. We helpen u op weg met basisteksten die u kunt gebruiken voor uw interne communicatie.

Arbeidsvoorwaarden

De collectieve zorgverzekeringen kosten u als werkgever niets en zijn een goede aanvulling op de arbeidsvoorwaarden van uw organisatie.
Uw medewerkers en vrijwilligers kunnen kiezen uit twee collectieve zorgverzekeringen met:

  • maximale collectiviteitskorting op de basis- én de aanvullende verzekering;
  • gratis overstapservice;
  • declareren van nota’s eenvoudig via online tool of app.

Wat gaat er veranderen?

In 2015 gaat de Zorgverzekeringswet (Zvw) veranderen. In een aantal gevallen kunnen deze wijzigingen uw medewerkers en vrijwilligers persoonlijk raken. Zoals bijvoorbeeld de wijzigingen in de AWBZ of de verhoging van het eigen risico.

Kijk voor meer informatie op Ledenvoordeel/Collectieve zorgverzekeringen.