Lees verder
Op uitnodiging van de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) bezocht Michel Rog (Tweede Kamerlid CDA) en Ron Dreijer (schaduwraadslid CDA Haarlem) de Haarlemse Bibliotheek in Schalkwijk.

Directeur Roxane van Acker en Winston Brandon (vestigingsmanager) leidden het gezelschap rond in de bibliotheek. Onderwerp van gesprek was de veranderende rol van de bibliotheek, de rol van de bibliotheek bij het voorkomen en bestrijden van laaggeletterdheid door lezen te bevorderen, digitale geletterdheid en de activiteiten in het sociale domein. 

Motie terugdringen laaggeletterdheid

De Tweede Kamer nam op 21 november met algemene stemmen een motie over het terugdringen van laaggeletterdheid aan, ingediend door Michel Rog (CDA) en Vera Bergkamp (D66). In het verlengde hiervan was Rog tijdens het werkbezoek vooral benieuwd naar wat Bibliotheken zoals Schalkwijk, van de landelijke en regionale politiek, nodig hebben om de kwaliteit van hun programma’s en samenwerkingen te behouden en uit te breiden. Arthur Schellekens (directeur VOB) en Marleen Barth (voorzitter VOB) benadrukten hierbij het belang van een zorgvuldige midterm review, voor de veranderende rol van de openbare bibliotheken in de samenleving.