Lees verder

Op 11 maart bezocht Jorien Wuite, Tweede Kamerlid voor D66 de bibliotheek Den Haag. Zij is in haar fractie verantwoordelijk voor het bibliotheekbeleid. Ook wethouder Robert van Asten was hierbij aanwezig.

Gestart werd met een rondleiding door directeur Sam Hermans in de centrale bibliotheek op het Spui. De gemeente Den Haag erkent het belang van de bibliotheek en investeert niet alleen in de verbouwing van de centrale vestiging, maar juist ook in de diverse wijkvestigingen. De bibliotheek heeft een visie op wijkbibliotheken ontwikkeld, onder het motto: ‘altijd een bibliotheek in de buurt’.

Wijkbibliotheek

Na een ronde tafelgesprek met koffie ging het gezelschap op de fiets naar wijkbibliotheek Schilderswijk. Een participatiebibliotheek met veel inbreng en activiteiten voor en door bewoners. De vestiging staat centraal in de wijk en wordt door bewoners goed gevonden en benut. Vestigingsmanager Armand nam het gezelschap mee in de bieb. Daarnaast was een aantal partners van de bibliotheek aanwezig om te vertellen over hun samenwerking en de activiteiten die zij samen met de bibliotheek organiseren. Alle deelnemers waren enthousiast over het werkbezoek.

Enthousiast

VOB directeur Klaas Gravesteijn: ‘Jorien Wuite is enthousiast en heeft goed kunnen zien wat de educatief maatschappelijke bibliotheek allemaal inhoudt. Daarnaast heeft de VOB haar zorgen over positie en financiering van bibliotheken kunnen delen.’

In het gesprek met Kamerlid Wuite kwam, naast de lokale openbare bibliotheek, ook de bibliotheekvoorziening in Caraïbisch Nederland aan de orde die haar bijzondere belangstelling heeft.