Lees verder
Met ingang van 1 januari 2022 is in de branche openbare bibliotheken een jaarurensystematiek (JUS) van toepassing. Hoe die JUS er uit ziet, is te lezen in hoofdstuk 7a van de cao openbare bibliotheken 2020-2022. Werkgevers moeten de JUS uiterlijk op 31 december 2022 implementeren. Met instemming van de or of pvt kan een werkgever een andere werktijdenregeling afspreken.

Webinar

De VOB organiseert, in samenwerking met Déhora, een webinar over de JUS voor werkgevers. Déhora geeft informatie en tips over (de toepassing van) de jaarurensystematiek. Ook komen praktijkvoorbeelden aan bod. Na afloop volgt een actueel overzicht van alle (veel)gestelde vragen. Een opname van het webinar komt in de zomer beschikbaar.

Het webinar vindt plaats op 4 juli, 10.00 – 11.30 uur.
Doelgroep zijn met name directeuren, HR-adviseurs, planners/roosteraars en salarisadministrateurs.
Binnenkort volgt de uitnodiging met mogelijkheid tot aanmelding.

Input

Om het webinar zo goed mogelijk voor te bereiden, horen we graag wat de behoeften, knelpunten en vragen op dit onderwerp zijn.
Daarom vanuit de VOB twee vragen:

  • Wie kan en wil op 17 juni, in de ochtend, input leveren tijdens een voorbereidend Teamsoverleg met Déhora? (mocht dit niet passen, kan input uiterlijk 16 juni ook schriftelijk aangeleverd worden bij Mirjam Bach via bach@debibliotheken.nl).
  • Wie heeft al ervaring met de toepassing van een jaarurensystematiek (bv in de cao KE) en/of de JUS zoals die nu in de cao OB 2020-2022 is opgenomen? Deze ervaring ontvangen we graag ook via bach@debibliotheken.nl of 06-21331219.