Lees verder
Het is zover: we gaan kinderen tussen de 9 en 14 jaar bevragen wat zij belangrijk vinden. Hieronder staat de link naar het onderzoek voor het KinderManifest. En we hebben jullie hulp nodig!

Plaats het onderzoek van 18 mei tot en met 25 mei.

Wat vinden kinderen?

Het is belangrijk dat wij als bibliotheken laten zien wat kinderen belangrijk vinden zodat beleidsmakers hier hun koers op kunnen uitstippelen. Samen met de Kindercorrespondent Tako Rietveld en onderzoeksbureau Qrius gaan wij de kinderen bevragen wat zij belangrijk vinden.

Onderzoek KinderManifest

Het onderzoeksbureau zorgt ervoor dat we voor 30 mei over een representatieve steekproef gaan beschikken zodat het onderzoek betrouwbare uitkomsten oplevert en we als bibliotheken ook echt met de uitkomsten aan de slag kunnen!

Als de link wordt aangeklikt, wijst alles zich vanzelf. De oproep om mee te doen, bestaat uit een ontzettend leuk filmpje van de Kindercorrespondent met een aantal super enthousiaste kinderen. Zij gaan de enquête zeker invullen. We hopen natuurlijk dat veel jonge leden van uw bibliotheek dat ook gaan doen.

Wat kunnen jullie doen?

Plaats de link met (een variant op) de volgende tekst:

www.tinyurl.com/kindermanifest

Yes, het is zover! We willen weten wat kinderen belangrijk vinden voor de toekomst. En dat gaan we vertellen aan alle regeringen en ministers in Europa! Alles wat jullie belangrijk vinden, gaan we opschrijven in een KinderManifest.

En daarvoor hebben we jullie hulp nodig! Ben je tussen de 9 en 15 jaar? Vul dan de vragenlijst in met wat jij belangrijk vindt.

Klik op link, laat je verrassen door de Kindercorrespondent en doe mee! Alvast bedankt.

Link: https://youtu.be/5C0oDNxZiR8

Als de link wordt aangeklikt, zien de kinderen het filmpje van Tako en de schoolklas!

Doe mee vanaf 18 mei

Doe mee en plaats de oproep op jullie websites, social media, in nieuwsbrieven en op andere communicatiekanalen.

Over het KinderManifest

Op 30 mei wordt het ‘Pact of Amsterdam’ getekend, de start van een gezamenlijke inzet om het leven in Europese steden te verbeteren. En we doen het allemaal uiteindelijk voor onze kinderen: de stadsbewoners van de toekomst. Daarom presenteren we een KinderManifest. Veel van de thema’s uit het Pact zijn ook onderwerpen waar bibliotheken mee bezig zijn.

Meer informatie op Belangenbehartiging | Agenda Stad, Europa en een KinderManifest.