Lees verder
VriendenLoterij-ambassadeur Wolter Kroes heeft een cheque van €400.000,- euro uitgereikt aan de Leescoalitie, die dit bedrag de komende jaren in gaat zetten om campagnes te blijven organiseren die het belang van lezen, voorlezen en boeken bij een breed publiek onder de aandacht te brengen.

Leescultuur

In Nederland verlaten er ieder jaar nog steeds kinderen de basisschool met een leesachterstand. Een deel van de kinderen begint de basisschool al met een taalachterstand, wat leesproblemen in de hand werkt. Het inhalen van deze achterstand blijkt moeilijk, op de middelbare school is bijna 18% van de vijftienjarigen laaggeletterd. Deze groep loopt een grote kans om zich later niet zelfstandig te kunnen redden in onze maatschappij.

Toekomstige boekenliefhebbers

Voorzitter van de Leescoalitie Gerlien van Dalen is blij met deze ondersteuning. “Het is fantastisch dat de VriendenLoterij ons wil ondersteunen om onze belangrijke doelen te behalen. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat er nu én in de toekomst voldoende boekenliefhebbers en lezers zijn en dat we de leescultuur in Nederland in al haar facetten versterken.”

Leescoalitie

De Leescoalitie is een samenwerkingsverband tussen Stichting Lezen, Stichting CPNB, Stichting Lezen & Schrijven, de Koninklijke Bibliotheek, het Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum en de Vereniging van Openbare Bibliotheken en zet zich al sinds 2013 in om het belang en plezier van lezen voor alle Nederlanders onder de aandacht te brengen.

Lees ook ons bericht ‘VriendenLoterij investeert in taal- en leesvaardigheid’.