Lees verder
Op 27 mei 2014 heeft het SIOB een studiemiddag georganiseerd over het perspectief op de Nationale Bibliotheekcatalogus (NBC+) over vijf jaar.

Centraal stond het rapport ‘De doorontwikkeling van de Nationale Bibliotheek Catalogus+. Verkenning van relevante (technische) ontwikkelingen t.b.v. een visie op de NBC+ over 5 jaar’ van Maurits de Graaf in opdracht van het SIOB.

SIOB medewerker Norma Verheijen heeft het rapport aangeboden aan Ap de Vries, directeur VOB. Hij heeft toegezegd om het rapport onder de aandacht te brengen van de partijen die betrokken zijn bij de doorontwikkeling van de NBC+ in het kader van de uitvoering van de strategische brancheagenda zoals BNL, de Koninklijke Bibliotheek, NBD Biblion en OCLC.
De Vries: "Dit rapport past heel goed bij de ambities die de branche zichzelf gesteld heeft in de strategische brancheagenda: bibliotheken die actuele collecties, relevante context en publiek bij elkaar brengen".

NBC+

Het deelproject ‘De NBC+ over 5 jaar’ is nu afgerond. Dit deelproject maakt onderdeel uit van het project ‘NBC+: content en context’, dat door het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken (SIOB) met een brede coalitie van betrokken partijen is uitgevoerd. Hiermee levert het SIOB een substantiële bijdrage aan de invulling en uitvoering van de strategische brancheagenda ‘De bibliotheek levert waarde’.