Lees verder
De schrijnende situatie van vluchtelingen die in Europa een veilige plek proberen te vinden, is niemand ontgaan. De kranten schrijven er al weken, al maanden over.

De gemeenten werken hard aan de opvang.

Help vluchtelingen

Op Bibliotheekblad en de blog van Mark Deckers worden oproepen gedaan en ideeën geopperd. Als lokale bibliotheek kunt u ook meehelpen. De bibliotheken die in de Brede Bieb samenwerken hebben al initiatieven genomen. En samenwerkende partners van Bieb010jong organiseren in Bibliotheek Rotterdam "Hart van Rotterdam" op zondag 27 september een hart voor vluchtelingen.
De Koninklijke Bibliotheek onderzoekt of er mogelijkheden zijn om via het Centraal Opvang Asielzoekers (COA) een helpende hand te bieden. Ook met de VNG onderhouden we contact. We houden u op de hoogte wat dat zou kunnen betekenen.

Gemeenten ondersteunen

U kunt ook zelf met uw gemeente de mogelijkheden verkennen daar gemeenten budget krijgen voor opvang. Heeft uw bibliotheek (al) voorzieningen getroffen? De bibliotheek is een plek voor de vluchtelingen waar ze met hun familie en vrienden thuis of elders in de wereld contact kunnen maken, het nieuws kunnen volgen, of met elkaar koffie kunnen drinken. Maar ook om contact te hebben met de lokale bevolking en elkaar te leren kennen.

Delen van ervaringen

Wilt u ervaringen en initiatieven delen met uw collega’s? Dat kan. Laat het ons weten en we zorgen dat uw verhaal beschikbaar komt voor andere bibliotheken die ook willen helpen in deze humanitaire crisis.

Reacties graag via de mail van de vereniging o.v.v. ‘Hulp aan vluchtelingen’.