Lees verder
Op veel plaatsen in Nederland is vluchtelingenopvang voor kortere en langere tijd georganiseerd. Voor de bibliotheek een enorme kans een bijdrage te leveren aan deze maatschappelijk heel moeilijke kwestie. Vele initiatieven worden ontwikkeld.

Op landelijk niveau, op lokaal niveau, door professionele organisaties en niet in het minst door vrijwilligers. Uw bibliotheek bepaalt op basis van de lokale situatie wat uw rol kan zijn en met welke partijen u samenwerkt.

Maatschappelijk

De VOB steunt u en helpt u mee door uitwisseling van kennis en door de bibliotheek te positioneren als plaats waar integratie en maatschappelijk debat samengaan met het leren van Nederlandse taal en onze samenleving. De bibliotheek laat zich in deze crisis zien als hart van de samenleving.

Dit heeft ook de aandacht getrokken van de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Deze week bezoekt minister Asscher de bibliotheek Kanaleneiland in Utrecht waar men zich uitzonderlijk inzet voor integratie en taalles voor vluchtelingen in het nabije AZC.

U kunt hier het persbericht ‘Asscher in gesprek met asielzoekers in Bibliotheek Kanaleneiland‘ downloaden en de handreiking ‘Openbare bibliotheken inzake asielinstroom‘.

Benefiet

Daarnaast werkt de Leescoalitie, in het kader van het 2016 Jaar van het boek aan een benefiet ten behoeve van vluchtelingen. Deze vindt plaats op dinsdag 9 februari in de Amsterdamse Stadsschouwburg. Bijgevoegd is de uitnodiging voor deze benefiet ‘Een nieuw hoofdstuk’. Maak gebruik van de kans om met stakeholders een bijdrage te leveren door deze benefiet bij te wonen. De VOB is partner in de Leescoalitie en beveelt het van harte in uw aandacht aan!