Lees verder
Op de Landelijke dag nieuwe bibliotheekinitiatieven van 14 februari ontvingen vier innovatieve bibliotheekprojecten die experimenteren met nieuwe ambities, een aanmoedigingsprijs van €10.000,- en de status proeftuin. 

Winnende projecten

De Literaire Speeltuin (Bibliotheek Helmond-Peel), Data Detox (Bibliotheekservice Fryslân), Dordrecht Leest voor (Bibliotheek AanZet) en De creatieve universiteit (Bibliotheek Kennemerwaard) mogen zichzelf vanaf vandaag officieel proeftuin noemen. Zij ontvingen ieder een cheque van €10.000,- euro om hun project het aankomend jaar verder vorm te kunnen geven. Deze prijs beschikbaar gesteld door de Vereniging van openbare Bibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek. 

Pitch je project

Verspreid over het hele land hebben de regiogidsen dertien inspirerende innovatieprojecten opgehaald. Deze potentiële proeftuinen werden tijdens de landelijke innovatiedag gepitcht voor managers innovatie, programmamanagers, specialisten en de Innovatieraad. Alle projecten gaven een duidelijk beeld van de maatschappelijke-educatieve bibliotheek die midden in de samenleving staat. De Innovatieraad en het publiek bepaalden samen de winnaars.