Lees verder
Op 2 mei heeft staatssecretaris Van Huffelen van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) een bezoek gebracht aan bibliotheek LocHal in Tilburg.

Het bezoek stond in het teken van de lancering van de Wet Open Overheid (Woo). Tijdens de ontbijtsessie ‘Goed Geopend’ sprak de staatssecretaris met de Tilburgse wethouder Oscar Dusschooten, Angelique de Kort (manager LocHal) en Claudie Broeder (bibliotheekmedewerker) over het belang van de Informatiepunten Digitale Overheid (IDO).

Bibliotheken

De staatssecretaris is onder de indruk van de LocHal en benadrukt dat bibliotheken worden gezien als plek van vertrouwen en ontmoeting. Van Huffelen: ‘Iedereen moet gebruik kunnen maken van digitale overheidsdiensten. We helpen mensen die vragen hebben daarover bij informatiepunten in bibliotheken.’

Open overheid

Arre Zuurmond, Regeringscommissaris Informatiehuishouding, gaat de komende maanden het land in voor open gesprekken over een open overheid. Als locatie voor deze gesprekken is gekozen voor bibliotheken als onafhankelijke locaties met maatschappelijke relevantie. Zuurmond: ‘De openbare bibliotheken in ons land staan midden in de samenleving en zijn bekend als ‘bastion voor vrijheid van meningsvorming’. De bijeenkomst in de LocHal is terug te kijken via deze link.