Lees verder
Op donderdag 6 december kwamen onze leden naar de ledendag met algemene ledenvergadering (alv). Vanaf de lunch werd het programma samen met leden van Cultuurconnectie gevolgd.

Na de gezamenlijke lunch startte het middagprogramma met een gesprek. Na de pauze kwam dr. Aart Bontekoning ons bijpraten over het verbinden van meerdere generaties binnen een organisatie.

Uitdagingen arbeidsmarkt

Sjef de Laat, kantonrechter en arbeidsrechtspecialist, ging in gesprek met de voorzitters van de onderhandeldelegaties werkgevers van Cultuurconnectie en de VOB. Astrid Vrolijk (VOB) en Ruud Janssen (Cultuurconnectie) spraken met elkaar over de uitdagingen die er zijn binnen de arbeidsmarkt in onze sectoren en hoe we daarmee aan de slag gaan in de vernieuwde cao. Ook kwam de arbeidsmarktagenda culturele en creatieve sector ter sprake.

Op 23 januari is er een extra ledenvergadering voor de leden van VOB over de inzet voor de onderhandelingen cao.

Verbinden generaties

Na een korte pauze nam Aart Bontekoning ons mee in zijn ideeën over hoe organisaties om kunnen gaan met het verbinden van generaties. Elk generatie, van de oudste tot de jongste, heeft de potentie om van binnenuit de eigen organisatie fris en ‘bij de tijd’ te houden. Die potentie is te vinden in het gebied waar een generatie de meeste werkenergie van krijgt.
Vooral de vele vergrijzende organisaties en instituten hebben bewuste inzet van die kracht nodig om sociaal, economisch en ecologisch gezond te blijven en om aantrekkelijk te blijven voor medewerkers en klanten. Hij stelde dat het vraagstuk ook voor bibliotheekorganisaties actueel is.

Bekijk hier zijn presentatie ‘Nieuwe generaties en evolutie van sociale processen’.

Afsluiter door Ingmar Heytze

De dag werd afgesloten door de bekende Utrechtse dichter Ingmar Heytze. Onze ledenmiddag inspireerde hem tot het schrijven van de gedichten ‘CULTUUROMSLAG’ en ‘PRAGMATISCHE GENERATIE’.

Bekijk de foto’s van onze ledenmiddag op Google Photo.