Lees verder

Op uitnodiging van de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) bezocht Pim van Strien (Tweede Kamerlid VVD) op 25 oktober de OBA Bijlmerplein in Amsterdam Zuidoost.

Ine van der Meer (sectormanager dienstverlening), Victoria Burgers (afdelingshoofd doelgroep ouderen & basisvaardigheden) en Rabiaâ Benlahbib (waarnemend Directeur Imagine IC) leidde hem rond in de bibliotheek. Onderwerp van gesprek was de veranderende rol van de bibliotheek en de impact van maatschappelijke programma’s in de bestrijding van laaggeletterdheid en het stimuleren van digitale vaardigheden.

Vaardigheden

Eén op de vijf inwoners van Amsterdam heeft moeite met lezen en rekenen en missen digitale vaardigheden. De impact op hun persoonlijke leven is groot, doordat zij minder snel werk vinden en minder grip hebben op hun geldzaken. De OBA biedt diverse en informele programma’s aan om inwoners hierbij te helpen.

Van Strien reageert enthousiast:

In de bibliotheek kun je allang veel meer dan alleen maar boeken lenen. Bewoners vinden er allerlei mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen. De deuren naar de buurt staan er wijd open. En OBA Bijlmerplein specifiek maakt zich hard voor het versterken van het lokale culturele erfgoed. Ik ben onder de indruk van de maatschappelijke impact die de bibliotheek heeft in deze wijk.