Lees verder
Vanaf 1 november gaat de campagne 'Nederland Leest’ van start. In de commissie Marketing van de VOB is afgesproken dat we deze campagne in gezamenlijkheid landelijk gaan inzetten.

We ondersteunen onze leden graag bij het opzetten van jullie lokale campagne. Daarom hebben we afgelopen zomer een communicatietoolkit en een handleiding voor de effectmeting opgezet. De communicatietoolkit en effectmetingen kun je op deze landingspagina bij Probiblio vinden.

Communicatietoolkit

De communicatietoolkit bestaat uit een communicatieplan met handige tips en acties over hoe je de campagne lokaal kunt uitrollen. Daarnaast bevat de communicatietoolkit direct te plaatsen content en beeldmateriaal ter promotie van je activiteiten voor verschillende kanalen, zoals de website, nieuwsbrief en social media.

Effectmeting

Het meten van de resultaten van een campagne brengt altijd grote voordelen met zich mee. Voor je eigen organisatie is dit natuurlijk heel relevant, maar op deze manier kunnen we op basis van de gemeten resultaten samen met CPNB de campagne voor de aankomende jaren verbeteren.

De effectmeting van deze campagne richt zich op twee onderdelen: de georganiseerde activiteiten en de klant- en medewerkerstevredenheid rondom Nederland Leest. Om eenvoudig het effect van ‘Nederland Leest’ te kunnen meten, hebben we een handleiding voor je samengesteld die je ook kunt vinden op de landingspagina. We raden je aan deze ruim voor de start van Nederland Leest door te nemen.