Lees verder
Binnen het project de Nationale Bibliotheekpas werken wij hard om het lenen met één bibliotheekpas in heel Nederland te realiseren. Om de deelnemende bibliotheken te ondersteunen in de communicatie hebben we een toolkit ontwikkeld.

De inspanningen op technisch als organisatorisch vlak hebben ertoe geleid dat er een aantal belangrijke stappen is gezet. Een goed moment om de communicatie richting jullie leden, bezoekers, medewerkers en stakeholders voor te bereiden én vorm te gaan geven.

Lenen met 1 pasje

Bibliotheken die met BicatWise werken, kunnen vanaf 1 juli 2016 het lenen met 1 pasje al aanbieden aan hun leden. Vubis-bibliotheken volgen zo snel mogelijk. Dat betekent dat op korte termijn 95% van de bibliotheken in Nederland er klaar voor is!

Toolkit

In de toolkit benoemen we doelgroepen, doelstellingen, boodschappen en ontvang je diverse middelen om de introductie van de Nationale Bibliotheekpas in week 40 kracht bij te zetten en op het juiste moment, de juiste doelgroep te informeren en enthousiasmeren! Bekijk de toolkit op Nationale Bibliotheekpas | Communicatie.

Propositie

De propositie van de Nationale Bibliotheekpas is om leden met één pas toegang te geven tot alle fysieke en digitale collecties van alle bibliotheken in Nederland. Als gezamenlijke bibliotheken van Nederland gaan we deze propositie overbrengen bij al onze (potentiële) leden. Daarom is communicatie vanuit elke lokale Bibliotheek van groot belang!