Lees verder
Op 13 juni organiseerden we met SPN en de KB de themamiddag 'O, kom er eens kijken!' over innovatie binnen bibliotheken en POI's.

Na de gezamenlijke lunch startte het middagprogramma. Rob van Vlokhoven (Hostmanship Group/ Hostman) nam ons mee in de kunst mensen het gevoel te geven dat ze welkom zijn.

  • Bekijk zijn presentatie ‘Hostmanship’.

Innovaties in bibliotheken

Onze gasten konden daarna vier deelsessies volgen van mooie innovatieve projecten binnen de bibliotheken en POI’s. Lees hier meer over al het moois wat gedeeld is in ons verslag ‘O kom er eens kijken, verslagen bijeenkomst 13 juni 2019’.

Voor de sfeer ga naar de foto’s van onze themamiddag op Google Foto’s.

Bekijk de presentaties van:

  • VERS – Hoe betrekt het Groninger Forum jongeren van 16-24 jaar bij de bibliotheek//het Forum? door Daphne de Bruijn (Groninger Forum)
  • Biebroam– Wat maakt jouw bibliotheek de ideale (samen)werk en leeromgeving? door Albert Kivits (Bibliotheek Eindhoven) & Sia van Keijsteren (BiSC)
  • De klantreis van laaggeletterden (en professionals) – Hoe is het om als laaggeletterde in deze maatschappij je weg te moeten vinden? door Karin Barth (Bibliotheek Deventer) en altijd al willen weten hoe je leven eruit ziet wanneer je laaggeletterd bent?! Of hoe lastig het is om het onderwerp laaggeletterdheid aan te kaarten als professional? door Peter Doorn en Mariça van de Weerd (Biblionet Groningen).
  • Tegenlicht Meet Ups & voorbeeld draaiboek – ZB heeft de afspraak met de VPRO andere bibliotheken in Nederland te ondersteunen die geïnteresseerd zijn in het zelf organiseren van een Meet Up. Ook zet ZB stappen om een jongere doelgroep naar de Meet Ups te trekken. Door Cor de Jonge (ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland).

Van de deelsessies Tegenlicht Meet Ups en De klantreis van laaggeletterden zijn ook opnames gemaakt. Bekijk ze op ons YouTube kanaal!