Lees verder
Bijna tweehonderd mensen kwamen op 6 februari naar de Prodentfabriek in Delft voor alweer de vijfde landelijke innovatiedag, georganiseerd door de Innovatieraad.

Jacqueline Roelofs, voorzitter Innovatieraad, verzorgde de introductie over het beleid rond bibliotheekinnovatie. Ook vertelde ze over het project van de POI’s om aan de hand van projecten het gezamenlijke innovatieproces in het netwerk te ontwerpen. Doel hiervan: de innovatie versterken en versnellen.

Vier proeftuinen: de opbrengst

De VOB en de KB hebben elk twee proeftuinen gefinancierd op voordracht van de Innovatieraad en het publiek op de Innovatiedag 2019. Erma van Lamoen, VOB, presenteerde de afsluiting van de projecten met filmpjes en een toelichting door de projectleiders:

  • Creatieve universiteit Alkmaar – Bibliotheek Kennemerwaard
  • Data Detox – Fers
  • De Literaire Speeltuin – Bibliotheek Helmond-Peel
  • Dordrecht leest voor – Bibliotheek AanZet

Deelsessies innovatieprojecten 2019

Een centrale plek werd ingeruimd voor de nieuwe innovatieprojecten in 2019, gestart met subsidie van de KB / Innovatieraad. Vertegenwoordigers van de projecten bespraken in de deelsessies de problemen waar zij tegenaan liepen. Met alle reacties uit de zaal maakten zij goed gebruik van de kennis en het netwerk van de deelnemers.

Nog meer weten over de Landelijke Innovatiedag 2020? Ga naar kb.nl/ob.