Lees verder

Op 31 maart 2021 hebben we aangekondigd dat het Fonds Podiumkunsten vanuit het tweede steunpakket van het kabinet ook podiumkunstenvouchers beschikbaar zouden komen voor bibliotheken. Inmiddels is deze regeling afgerond. Veel bibliotheken hebben met succes een beroep op deze regeling gedaan.

Er zijn 40 initiatieven gemeld bij de VOB. De VOB heeft als intermediair opgetreden tussen bibliotheken en het Fonds Podiumkunsten om een en ander snel en soepel te laten verlopen. Uiteindelijk zijn er 34 vouchers toegekend met de volgende waarden 1.000, 2.500 of 5.000 euro. Het totale bedrag aan toegekende vouchers is € 115.500,-. 

Initiatieven

De gehonoreerde initiatieven zijn zeer uiteenlopend. De grote gemene deler is dat het ging om professionele podiumkunsten en passend bij de programmering van de bibliotheken. De gehonoreerde initiatieven zijn; opening nieuwe bibliotheek met speciaal lied, Berberse muziekinstrumenten en rap in Week tegen Eenzaamheid, Theater Aadje Piraatje, Dans, Theater Breeknacht, ABC, Guido Weijers, Jonge Eendje, Appeltaartconcerten, Marieke Duin, workshops bij opening nieuwe bibliotheek (Goes), Nachtegaal, Piepschuim, Performance spoken word, Glass on wood, Pale blue dot, Book rocks, T Vogeltje, Broeder Dieleman, Johannes de parkiet, Tim Knol, Tineke de Jong, Albert Casan, Books rock, Piepschuim, Uitlegconcert, The Lasses.

Voorbeeld

Een mooi voorbeeld van een initiatief dat met een voucher is ondersteund, is de opening van de nieuwe bibliotheek in Goes.