Ga door naar hoofdcontent
NieuwsStaatssecretaris Van Huffelen: IDO-dienstverlening verder uitbreiden

Staatssecretaris Van Huffelen: IDO-dienstverlening verder uitbreiden

Maandag 29 april 2024

Op 22 april 2024 debatteerde de Tweede Kamer met staatssecretaris Alexandra van Huffelen over digitalisering. Tijdens het debat is er veel waardering en aandacht voor de Informatiepunten Digitale Overheid (IDO).

VVD en GroenLinks-PvdA benadrukken het belang van de IDO-dienstverlening. De VVD vindt het erg belangrijk dat de digitale steunpunten in de bibliotheken blijven. Barbara Kathman (GroenLinks-PvdA) vraagt of de staatssecretaris herkent dat medewerkers van het IDO niet altijd genoeg ruimte hebben om te kunnen helpen. Het is volgens haar niet voor iedereen helder welke hulpvragen wel of niet bij het IDO hoort.

Onderzoek naar uitbreiden dienstverlening

De staatssecretaris spreekt ook haar waardering uit en wil onderzoeken hoe de dienstverlening vanuit het IDO verder uitgebreid kan worden. Enerzijds wijst ze erop dat dit op veel plekken al gebeurt, bijvoorbeeld door combinaties met de formulierenbrigade, taalontwikkeling en door afspraken met ziekenhuizen en banken. De staatssecretaris wil de samenwerking tussen IDO en ‘essentiële diensten’ verder stimuleren. Hierbij wordt ook onderzocht of het mogelijk is om IDO-medewerkers extra bevoegdheden te geven om mensen net een stapje verder te kunnen helpen.