Lees verder

Sinds 7 maart versterkt Sophie Vos het team van de VOB. Zij vervangt Barbara Rudz als communicatieadviseur, die op 1 april stopt.

Sophie heeft haar sporen als communicatieadviseur verdiend in de non-profit en profitsector, waaronder bij stichtingen voor het onderwijs en de gezondheidszorg. Over haar overstap naar de bibliotheekbranche zegt ze het volgende:

“Ik vind de bibliotheek een heerlijke omgeving om te ontdekken en jezelf te ontplooien. Het is de huiskamer van de samenleving die je prikkelt en inspireert. Als kind kwam ik al vaak in de bibliotheek in het dorp waar ik opgroeide en struinde er langs de vele boeken. Nog steeds lees ik graag een e-book ter ontspanning en bezoek ik met mijn kinderen de lokale bibliotheek.”

Doelgroepgedreven

“Van nature ben ik ontwikkelgericht. Gaat iets goed? Dan verspreid ik de geleerde lessen zodat iedereen er profijt van kan hebben. Zie ik punten ter verbetering? Dan kijk ik hoe we samen tot een beter resultaat kunnen komen voor de doelgroep. Deze doelgroepgedrevenheid kenmerkt mij. Of het nu gaat om een collega, een lidorganisatie of stakeholder. Ik wil waarde, trots en beleving voor diegene toevoegen. En zet daar mijn communicatieve, analytische en coördinerende capaciteiten voor in.”

Sophie werkt op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdagochtend. Zij is te bereiken via vos@debibliotheken.nl.