Lees verder

Bibliotheek.nl levert in oktober 2013 de eerste versie van het e-bookplatform op.  Wilt u als bibliotheek gebruik maken van dit platform? Schrijf uw bibliotheek in voor Identity & Access Management (IAM-dienst) vóór 1 december 2013. 

 

Bibliotheek.nl wil deze versie graag samen met enkele bibliotheken testen. 

Pluspakket

Ook het e-books pluspakket, waarmee bibliotheken een breed pakket e-books kunnen uitlenen, levert Bibliotheek.nl in fases op. In het laatste kwartaal van 2013 om te testen (de genoemde soft launch), begin 2014 met een aanbod voor bestaande bibliotheekleden om het e-bookpluspakket aan te bieden en vanaf het voorjaar met een scheiding tussen long tail-aanbod (voor alle leden) en shoulder-aanbod (voor alle pluspakketleden).

Verlengd

Bij het sluiten van de deadline op 15 september heeft de helft van alle bibliotheken zich aangemeld voor IAM. De inschrijving is verlengd, maar sluit op 1 december 2013 voor deelname aan de lancering. Inmiddels heeft 80% van de bibliotheken zich bij BNL aangemeld.
Heeft u uw bibliotheek nog niet aangemeld? Schrijf u in voor 1 december 2013.

 

Landelijke dekking

Het is van belang voor onze branche dat er een landelijke dekking is voor het uitlenen van e-books. Na 1 januari 2014 kunnen bibliotheken weer inschrijven voor het platform maar dan kan het enkele weken in beslag nemen voordat u het e-book platform kunt aanbieden.