Lees verder
UTRECHT –  Op 13 december ondertekenden SeniorWeb, de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) en de Koninklijke Bibliotheek (KB) een overeenkomst, voor de duur van een jaar, om samen te werken aan het vergroten van digitale vaardigheden en digitale participatie van ouderen. 

Op 13 december ondertekenden SeniorWeb, de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) en de Koninklijke Bibliotheek (KB) een overeenkomst, voor de duur van een jaar, om samen te werken aan het vergroten van digitale vaardigheden en digitale participatie van ouderen.

——————————

persbericht 13 december

Deze overeenkomst is vervolg op een eerdere samenwerking tussen SeniorWeb en de Koninklijke Bibliotheek. Voor nog betere betrokkenheid van de openbare bibliotheken is de overeenkomst nu tussen genoemde drie partijen aangegaan voor de periode van een jaar.

Bibliotheken en SeniorWeb

Monique van Kol, Bibliotheek Oosterschelde is heel enthousiast over de samenwerking: “Wij werken samen met SeniorWeb omdat we vertrouwen hebben in het cursusmateriaal. Dit materiaal zit goed in elkaar en is vaak voorzien van een docentenhandleiding waardoor vrijwilligers eenvoudig maar goed voorbereid de cursussen kunnen geven. Omdat wij op meerdere locaties een SeniorWeb locatie zijn willen wij een eenduidig cursusaanbod uitrollen en het materiaal van SeniorWeb maakt dat voor ons mogelijk”. In totaal zijn er 84 lokale bibliotheken die samenwerken met een SeniorWeb Leercentrum.

Sociale staat van Nederland

Een miljoen mensen in Nederland zijn digibeet. Het op 12 november verschenen rapport ‘De sociale staat van Nederland 2017’ van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) benoemt de groep ‘voor wie het moeilijk of onmogelijk is om met internet om te gaan, e-mails te versturen, of anderszins te communiceren via sociale media’.

Ondertekening

De ondertekening vond plaats op 13 december 2017 door Daniël de Levita namens SeniorWeb, Arthur Schellekens namens de Vereniging van Openbare Bibliotheken en Jos Debeij namens de Koninklijke Bibliotheek.

————————————————————————————

Bekijk hier het persbericht ‘SeniorWeb, Vereniging van Openbare Bibliotheken en Koninklijke Bibliotheek bundelen krachten om ouderen digitaal vaardig te maken‘ als pdf. En bekijk hier de samenwerkingsovereenkomst.