Lees verder
Bibliotheken hebben een hogere bezoekfrequentie (ruim vier bezoeken per jaar) dan gecanoniseerde voorstellingen (anderhalf bezoek per jaar). Het bereik is vergelijkbaar.

Dat staat in het nieuwe rapport ‘Sport en Cultuur, Patronen in belangstelling en beoefening’ van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP). Het onderzoek is gericht op de betekenis van sport en cultuur in het dagelijks leven in de periode 2012 en 2014.

Bereik

In deze periode daalde het bereik van bibliotheken met 3 procentpunten. Daar staat tegenover dat bibliotheken een groot bereik hebben onder de jonge leeftijdscategorie en onder mensen met een niet-westerse etnische achtergrond. Dit komt deels doordat de laatste groep verhoudingsgewijs veel kinderen en jongeren tellen. Vergeleken met andere vormen van cultuurgebruik scoort de bibliotheek ongeveer gelijk over alle inkomenscategorieën. En er maken meer vrouwen dan mannen gebruik van de bibliotheek.

Bekijk het rapport ‘Sport en Cultuur, Patronen in belangstelling en beoefening’ en de bijlage B ‘Sport en Cultuur’ op scp.nl.