Lees verder
Het eigen-initiatiefrapport van het Europees Parlement over de hervorming van het auteursrecht, ook wel het Reda-rapport genoemd, is op dinsdag 16 juni 2015 aangenomen in de Commissie Juridische Zaken in het Europees Parlement.

In dit rapport erkent het Europees Parlement dat de hervorming van het auteursrecht noodzakelijk is. Niet alleen om de Digitale Eengemaakte Markt te verbeteren, maar ook om toegang tot kennis en informatie voor iedereen in Europa mogelijk te maken. In dit rapport wordt de Europese Commissie, het orgaan dat binnenkort met een wetsvoorstel komt over auteursrecht, opgeroepen een aantal maatregelen te nemen.

Uitzondering e-books bibliotheken

Met betrekking tot het uitlenen van e-books staat in het rapport dat de Europese Commissie zou moeten overwegen om excepties op te nemen in de nieuwe richtlijn die bibliotheken in staat stelt om e-books uit te lenen.

Het rapport is aangenomen door de Commissie Juridische Zaken, maar nog niet door het hele Europees Parlement. Op 9 juli 2015 zal het rapport besproken worden tijdens de plenaire vergadering van het Europees Parlement.

Hier kunt u het persbericht vinden dat is uitgebracht door het Europees Parlement over het aannemen van het rapport ‘EU copyright reform must balance rightholders’ and users’ interests, say MEPs’.