Lees verder
Oproepkrachten hebben recht op minimaal drie uur loon per oproep. De Hoge Raad heeft over het kort oproepen na elkaar op 3 mei 2013 een uitspraak gedaan.

Tot nu toe is het onduidelijk geweest over welke uren de werkgever loon moest betalen wanneer de oproepen korter dan drie uur duren, maar de tijd tussen de oproepen langer is dan een normale werkpauze.

Uitspraak

Wanneer er tussen twee oproepperiodes langer zit dan de normale werkpauze, wordt de nieuwe oproep gezien als een nieuwe periode met een minimum aanspraak op loon. Ongeacht of de nieuwe oproep binnen minder dan drie uur na de eerdere oproep begint.
De oproepkrachten hebben hier recht op als zij een arbeidsomvang van minder dan vijftien uur per week hebben. Of als de arbeidstijd niet of niet eenduidig is vastgelegd.

Op één dag

In de praktijk betekent dat oproepkrachten die meerdere keren per dag worden opgeroepen voor een korte tijdsduur, over bepaalde tijdvakken van die dag ‘dubbel’ kunnen worden beloond. 
Bijvoorbeeld een oproepkracht wordt opgeroepen om 10.00 uur voor de duur van 1 uur en vervolgens om 12.00 uur voor de duur van 1,5 uur. Deze oproepkracht kan voor die dag aanspraak maken op 2 x 3 uur = 6 uur loon, terwijl de effectieve werktijd 2,5 uur is.

Zie artikel 7 van de cao Openbare Bibliotheken.