Lees verder

Bedrijven als PostNL bewijzen met het schrappen van het niet-thuis-briefje te weinig oog te hebben voor de vier miljoen Nederlanders die niet van onlinediensten gebruik kunnen maken. Directeur van de Vereniging van Openbare Bibliotheken, Klaas Gravesteijn, roept het postbedrijf op de digitale kloof te dichten.

Hiermee begint het opiniestuk van de VOB dat Trouw op 16 juni publiceerde. “Het steekt dat PostNL geen verantwoordelijkheid neemt om bij te dragen aan de digitale inclusie van deze grote groep mensen”, aldus Gravesteijn.

Digitale inclusie is één van de drie pijlers uit het Bibliotheekconvenant. Samen met andere partijen zetten de bibliotheken zich in om alle Nederlanders gelijke kansen te bieden om volwaardig deel te nemen aan de informatiesamenleving. Deze maatschappelijke opgave is groot en complex. Het vergt samenwerking van tal van partijen. De VOB doet PostNL in Trouw twee concrete voorstellen om haar verantwoordelijkheid te nemen en bij te dragen aan digitale inclusie van alle Nederlanders.

Lees het opiniestuk op de website van Trouw.

Niet leesbaar? Klik hier voor de tekst.