Lees verder
Op 15 maart 2017 zijn er verkiezingen voor de Tweede Kamer. Niet iedereen weet precies wat de Tweede Kamer doet, welke onderwerpen er spelen en hoe je hiervoor kunt stemmen.

Om mensen beter voor te bereiden op deze verkiezingen, begeleidt ProDemos gratis informatiebijeenkomsten voor mensen die de politiek niet op de voet volgen, maar er wel meer over zouden willen weten.

Organiseer een gratis bijeenkomst in jouw bibliotheek

Ook mensen die niet gestudeerd hebben, moeten het gevoel krijgen dat hun mening er mag zijn en dat je niet gestudeerd hoeft te hebben om betrokken te zijn bij onze democratische rechtsstaat. Daarom is ProDemos op zoek naar maatschappelijke organisaties of verenigingen die deze doelgroep bereikt. Verschillende bibliotheken hebben zich al aangemeld om een informatieavond te houden. Het maakt niet uit in welke gemeente je zit, ProDemos wil zoveel mogelijk mensen door heel Nederland bereiken.

Leuke avond

De insteek is dat het een leuke en informatieve avond is. De bezoekers worden op een luchtige manier geïnformeerd over de Tweede Kamerverkiezingen, bijvoorbeeld met een quiz, een interactieve presentatie, een spel en een filmpje.

Het programma en de verschillende onderdelen worden aangepast aan het niveau van de deelnemers.

Lees hier meer over de verkiezingsspecial op ProDemos.