Lees verder
De Vereniging van Openbare Bibliotheken is medeondertekenaar van een open brief over de EU copyright reform, waarin wordt opgeroepen om artikel 11 & 13 uit de voorstellen te schrappen.

Open brief

Meer dan 85 organisaties hebben de open brief ondertekend die verstuurd is aan plaatsvervangende ambassadeurs van de EU-lidstaten, Andrus Ansip (vicevoorzitter van de Europese Commissie voor de digitale interne markt) en de leden van het Europees Parlement (EP) die betrokken zijn bij de trialoogonderhandelingen met de Raad.

Geen overeenstemming

De brief is een reactie op de recente impasse die op 18 januari op het niveau van de Raad werd bereikt tijdens de vergadering van het Comité van permanente vertegenwoordigers (COREPER 1). Een aantal EU-lidstaten verzette zich tegen de richting die het Roemeense voorzitterschap in wilde slaan in hun onderhandelingen met het Europees Parlement. Deze lidstaten vormden een ‘blokkerende minderheid’, waardoor de trialoogvergadering tussen de Raad en het EP, gepland voor 21 januari en die al als de ‘laatste’ was uitgeroepen, moest worden uitgesteld.

Lees de open brief en kijk voor meer informatie over de onderhandelingen op edri.org.