Ga door naar hoofdcontent
NieuwsOntwerp voor website in de vernieuwde huisstijl afgerond

Ontwerp voor website in de vernieuwde huisstijl afgerond

Maandag 22 januari 2024

Het merkteam van de netwerkcommissie Marketing heeft in samenwerking met de KB en een externe ontwerper de digitale doorvertaling ontwikkeld.

De toolkit is te vinden in ontwerpapplicatie Figma. Voor ontwerpers en developers staat daar uitgebreide informatie over afmetingen, afstanden, kleurcodes en lettertypes. Maar ook zijn er e-mailtemplates te vinden.

De KB gaat nu aan de slag met de implementatie voor de WaaS-websites en bericht later over de verdere planning. Wanneer gewerkt wordt met de landelijke huisstijl, maar niet met een WaaS-website, kan er direct gewerkt worden met de toolkit. Door te klikken op de blauwe knop ‘Open in Figma’ wordt er een eigen kopie gemaakt en kan de ontwerper aan de slag met het ontwerp. Dit werkt het beste in Figma, maar het is ook mogelijk om de waardes/regels over te nemen in een ander designprogramma.

In het huidige websiteontwerp ligt de focus op de styling. De vijf pijlers (Leer, Vraag, Ontmoet, Lees, Doe) zijn nog niet opgenomen in het ontwerp. Daarnaast is er in het design rekening gehouden met digitale toegankelijkheid. Meer informatie over het ontwerp is binnenkort ook te vinden in een vernieuwde en uitgebreide versie van het Huisstijlhandboek.

Heb je vragen? Stel ze via merk@debibliotheken.nl.