Lees verder
Er komt een nieuw pensioenstelsel in Nederland. Dit betekent dat de pensioenregeling van Pensioenfonds Openbare Bibliotheken (POB) in de komende jaren gaat veranderen. POB houdt om die reden een online onderzoek onder (ex-)deelnemers en pensioengerechtigden. Het pensioenfonds vraagt hierin de mening over een aantal pensioenonderwerpen. Op die manier kan POB de toekomstige pensioenregeling hierop zo goed mogelijk laten aansluiten. Doet u ook mee?

Nieuw pensioenstelsel

Naar verwachting gaat de wet voor het nieuwe pensioenstelsel per 1 januari 2023 in. Alle pensioenfondsen in Nederland stappen uiterlijk in 2027 hierop over. Dit betekent dat werknemers- en werkgeversorganisaties (sociale partners) en POB in de komende jaren belangrijke keuzes voor de pensioenregeling maken. Bijvoorbeeld hoeveel risico wordt genomen bij het beleggen van het pensioengeld. Of over het met elkaar delen van mee- en tegenvallers. Maar ook in hoeverre straks zelf keuzes kunnen worden gemaakt in de pensioenregeling.

Pensioen is een belangrijke arbeidsvoorwaarde. Een aanzienlijk deel van het salaris gaat naar dit inkomen voor later. Het is daarom belangrijk om mee te doen met dit onderzoek.

Deelnemen kan tot uiterlijk 6 juli a.s.

Bouwt u pensioen op bij POB? Dan krijgt u in de week van 14 juni een uitnodiging voor deelname aan het onderzoek. Daarin is een link naar de online vragenlijst opgenomen, evenals het wachtwoord dat u nodig heeft. Deelnemen kan tot uiterlijk 6 juli a.s. en kost u slechts 10 tot 15 minuten.
Alvast meer weten over het nieuwe pensioenstelsel? Ga naar www.pob.eu/pensioenstelsel.