Lees verder
Eind september is vooruitlopend op het beleid van het ministerie van Volksgezondheid, Wetenschap en Sport (VWS) al door de media gecommuniceerd dat er een papieren formulier beschikbaar komt waarmee mensen een coronabewijs kunnen aanvragen.

Ondanks dat in de landelijke media vermeld stond dat dit papieren formulier pas volgende week beschikbaar zou zijn, heeft dit nu al gezorgd voor een flinke toeloop van mensen bij de bibliotheken die dit formulier willen gebruiken.

Wij realiseren ons dat dit vervelend is en zetten druk op het ministerie van VWS om dit formulier z.s.m. toegankelijk te maken via de toolkit op BNetwerk bij de KB. Dit is pas in de loop van deze week omdat er nog een juridische toets moet plaatsvinden.

Alternatief tot die tijd

Een goed alternatief voor aanvragen van het papieren formulier is het volgende:

  • bellen met 0800-1421.

Dit is het nummer van de CoronaCheckapp helpdesk zonder wachtrij want het is geautomatiseerd. Via dit telefoonnummer kun je voor de klant, met behulp van diens BSN-nummer en postcode, binnen een minuut een coronabewijs aanvragen.
Dit bewijs krijgen mensen dan binnen enkele dagen thuisgestuurd, dus het gaat ook nog sneller dan het invullen en opsturen van een formulier. Zodra het formulier beschikbaar is, stelt de KB jullie daarvan via de diverse kanalen op de hoogte.