Lees verder
Vier nieuwe regiogidsen zijn aan genomen om de innovatiebeweging, die met Route 2020 gestart is, voort te zetten. Ze gaan lokale innovatie verder helpen en zo mogelijk verbinden met andere (landelijke) programma’s en projecten.

De vier nieuwe regiogidsen zijn inmiddels gestart en stellen zich graag aan u voor!

Ingrid Roelofs: “Ik werk als consulent informatie bij de openbare bibliotheek Venlo. Mijn takenpakket omvat onder andere de collectie, ontwikkeling van de sociale kaart in Venlo, ontwikkelen van trainingen informatievaardigheden, implementeren van digitale bestanden en het leiden van verschillende projecten.

Innovatieve ontwikkelingen in de bibliotheekwereld volgen elkaar in snel tempo op. Ik zie het als een uitdaging om als Regiogids voor Zuidoost-Nederland aan de slag te gaan en hoop zo leuke, boeiende en innovatieve projecten voor het voetlicht te brengen van alle bibliotheken. Wie weet, tot ziens.” 

Vie van Steenbergen: “Sinds 2013 ben ik werkzaam bij Bibliotheek Eemland als teamleider vestiging Bunschoten-Spakenburg en teamleider Kunstuitleen Amersfoort. Ik ga graag op reis (ver weg en dichtbij). Mijn favoriete vakantie bestemming is Japan, maar een strandwandeling op Schier vind ik ook geweldig. Op reis passeer ik indrukwekkende landschappen en bezoek ik architectonische hoogstandjes. Je ervaart en begrijpt dat mensen hierdoor geboeid worden, geïnspireerd of de behoefte krijgen dit te delen; een verbinding aan te gaan met anderen.

Reizen biedt ook de kans mensen te ontmoeten en te ontdekken wat hen bezighoudt, waar hun passie ligt en hun creativiteit. Als regiogids ga ik het komende jaar op reis in ‘mijn’ regio en kom graag bij u langs. Vertel mij over uw passie, uw plannen, uw organisatie maar ook welke behoefte u heeft en welke vragen er zijn. Beschouw mij als uw reisgids. Ik benut de ontmoetingen om verbindingen tot stand te brengen en kennis over te brengen. Gezamenlijk inventariseren en bijdrage aan de reisroute zodat de toekomst van de bibliotheek geborgd zal zijn, klinkt voor mij als een uiterst aantrekkelijke en uitdagende opdracht.

Marina Polderman: "In mijn werk in het bibliotheekveld combineer ik mijn passies: bibliotheken, literatuur, filosofie en bedrijfskunde. Van huis uit ben ik bedrijfskundige en met die blik kijk ik graag naar bibliotheekorganisaties: hoe richt je je organisatie zo in dat de processen optimaal verlopen? Ik werk voor de Noord Oost Brabantse Bibliotheken (regio Oss/Uden/Veghel) en zit in de Innovatieraad van de Koninklijke Bibliotheek. Een van mijn drijfveren is de vernieuwing van bibliotheekwerk. Wat is een zinvolle en maatschappelijk relevante invulling voor de bib liotheek in deze tijd? Dat is een vraag waar ik me dagelijks mee bezig houd. In mijn werk laat ik mij inspireren door het werk van diverse schrijvers en filosofen. Ik kom graag in contact met vakgenoten om mijn blik te verbreden en aan te scherpen. 

Als regiogids Zuid-Holland, Zeeland en West-Brabant hoop ik veel pareltjes te ontdekken en die te delen met de rest van het land. Aarzel niet om contact met mij op te nemen!"

Ilona Ebels: “Sinds 2 jaar werk ik bij Biblionet Groningen als regiomanager. Voor die tijd was de bibliotheekbranche voor mij redelijk onbekend. Vanaf het begin van mijn werkende leven ben ik vanuit diverse functies en rollen werkzaam geweest binnen de rijks- en gemeentelijke overheid en commerciële dienstverlening. Voornamelijk op het terrein van de sociale zekerheid, maatschappelijke ondersteuning, onderwijs, sociale hulpverlening en de publieke gezondheidszorg.

Direct na mijn start bij Biblionet Groningen ben ik gegrepen door het professionele niveau van zowel onze organisatie als de branche, het grote innovatievermogen en het tempo waarin we innoveren. In deze veranderende en innoverende branche lever ik ook graag als regiogids mijn ervaring en inbreng om innovaties en projecten te gaan verbinden aan bibliotheken. Dit ga ik doen voor Noord-Oost Nederland.