Lees verder
Innovatie is een beweging die niet stil staat. Daarom zijn we op korte termijn op zoek naar drie nieuwe regiogidsen die zich in willen zetten om bibliotheekinnovatie op te halen, kennis te verspreiden en verbindingen te maken.

Wat doet een regiogids?

De regiogidsen hebben een taak in het versterken en versnellen van de algemene innovatieprocessen. Een Regiogids: 

  • Gaat in gesprek met de bibliotheken in zijn/haar regio, spart, haalt ideeën en initiatieven op en helpt deze onder de aandacht te brengen. 
  • Helpt met het delen en opschalen van de initiatieven en ideeën van lokale bibliotheken en maakt verbinding met landelijke programma’s en projecten.
  • Helpt mee met het organiseren van inspirerende en op de praktijk gerichte ontmoetingen om kennis te delen, contacten te leggen en kennis te delen.
  • Deelt ervaringen en uitwerkingen met het projectteam tijdens de bijeenkomsten.
  • Heeft een werkgebied bestaande uit een aantal provincies in de regio Noord-Oost, Zuid of West.
  • Is tot 31 december 2019 gemiddeld 4 uur per week beschikbaar. 

Wie zoeken we? 

Je hebt bij voorkeur een HBO+ werk- en denkniveau en bent werkzaam in de bibliotheekbranche. Daarnaast ben je een communicatieve, verbindende en ondernemende coördinator die gewend is om projectmatig te werken. Voor deze functie is een redelijke vergoeding beschikbaar. 

Ben jij één van de nieuwe regiogidsen?

Ben jij geknipt voor deze rol? Stuur dan voor 5 april 2019 je cv met korte motivatie naar Grietje Smit (Programmamanager Innovatie bij de Koninklijke Bibliotheek). 

De KB, SPN en VOB werken samen aan de innovatie van de openbare bibliotheken. Meer informatie hierover vind je in de ‘Gezamenlijke Innovatieagenda en Actieagenda‘.