Lees verder
Heb je er zelf voor gekozen, of dwingen de omstandigheden tot samenwoning? In elk geval is het een trend dat bibliotheken onderdeel uitmaken van een multifunctionele accommodatie.

Laat je inspireren door de nieuwe VOB-publicatie ‘Gedeeld gebouw als begin. Over de weerbarstige maar kansrijke praktijk in multifunctionele accommodaties’. Hoe ondernemend kun je zijn? Welke rol kan de bibliotheek spelen, welke partnerschappen gaat ze aan voor welke programmering?

Interviews

Thomas van Dalen ging in opdracht van de VOB op pad. In de vorm van interviews bij vijf bibliotheken worden de huidige kennis en ervaring nu aantrekkelijk samengevat. De praktijk in Arnhem, Ede, Borne, Noord-Oost Brabant en Delft verschilt enorm. Toch komt als rode draad de overtuiging naar voren dat samen werken voor en met een gevarieerd publiek een kansrijke koers voor bibliotheken biedt. De sterke identiteit van de bibliotheek hoeft daaraan niet in de weg te staan maar kan juist de noodzakelijke bruggenbouwer vormen.

Publicatie

Op 8 oktober werden de eerste exemplaren aan de geïnterviewde directeuren uitgereikt tijdens de extra ledenvergadering. Alle VOB leden ontvangen deze week een gedrukt exemplaar.

Wilt u deze publicatie bestellen? Stuur een mail aan de VOB o.v.v. ‘Bestellen Gedeeld gebouw als begin publicatie over multifunctionele gebouwen’.
Deze publicatie is uitgekomen in het kader van het programma ‘De Bibliotheek onderneemt’.