Lees verder
Op woensdag 23 januari zijn De Nationale Voorleesdagen feestelijk van start gegaan met Het Nationale Voorleesontbijt. Peuters en kleuters werden in bibliotheken, basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven voorgelezen uit het Prentenboek van het Jaar 2019 "Een huis voor Harry" van Leo Timmers.

Voorlezen in de moedertaal

De Leescoalitie heeft in samenwerking met het Nederlands Letterenfonds en Uitgeverij Querido dit jaar voor het eerst vijf vertalingen van het Prentenboek van het Jaar in luisterversie beschikbaar gesteld. Zo wordt voorlezen ook in meertalige gezinnen gestimuleerd. In de app wordt voorgelezen in de volgende talen: Arabisch, Engels, Frans, Nederlands, Spaans en Turks. De vertalingen in de app zijn ingesproken door bekende Nederlanders met ‘roots’ in een ander taalgebied: Alain Caron, Akwasi, Eva Laurenssen, Fidan Ekiz en Saïda Benali. Noraly Beyer heeft de Nederlandse versie ingesproken. De app is tijdens De Nationale Voorleesdagen in de appstore verkrijgbaar voor Android en iOS.

De Nationale Voorleesdagen 2019

De Nationale Voorleesdagen zijn een initiatief van Stichting Lezen, georganiseerd door De Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB). Doel van deze campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen van 0 t/m 6 jaar, die zelf nog niet kunnen lezen of hier hulp bij nodig hebben. Het is van belang dat kinderen al vanaf jonge leeftijd gestimuleerd worden om te lezen en het plezier van lezen ontdekken.

De 16e editie van De Nationale Voorleesdagen duurt nog tot en met zaterdag 2 februari.