Lees verder
Woensdag 24 januari is de 15de editie van De Nationale Voorleesdagen gestart met vele Voorleesontbijten in het gehele land. Zowel bekende als onbekende Nederlanders lazen voor op een kinderdagverblijf, basisschool of openbare bibliotheek in de buurt.

Leesopvoeding

Voorlezen is de derde activiteit die ouders met hun kind doen, na buitenspelen en tv-kijken. Meer dan de helft van de ouders vindt samen lezen of voorlezen essentieel voor de ontwikkeling van hun kind. Bijna driekwart van de ouders met kinderen t/m 5 jaar leest dagelijks voor. Dat is gelijk aan het aantal ouders dat samen met hun kind maandelijks de openbare bibliotheek. Dit zijn enkele conclusies uit het door KVB Boekwerk gepubliceerde onderzoek ‘Leesopvoeding‘.

De Nationale Voorleesdagen 2018

De Nationale Voorleesdagen bestaan sinds 2004 en zijn een initiatief van Stichting Lezen, georganiseerd door De Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB). Doel van deze campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen in de leeftijd van zes maanden t/m 6 jaar die zelf nog niet kunnen lezen. Een comité van Nederlandse jeugdbibliothecarissen verkoos ‘Ssst! De tijger slaapt’ tot het Prentenboek van het Jaar 2018. De Nationale Voorleesdagen worden 3 februari feestelijk afgesloten in Burgers’ Zoo.