Lees verder
"Een Nationale Bibliotheekpas voor alle bibliotheken...het is een supersterk concept!" aldus Paul Postma (PPMC) onlangs in het BibliotheekBlad. Op 23 juni zijn de kansen en mogelijkheden van de Nationale Bibliotheekpas gepresenteerd.

De businesscase ‘Nationale Bibliotheekpas’ (inclusief presentatie) die PPMC in opdracht van de VOB schreef, is inmiddels gereed. Lees over wat Paul Postma over de (strategische) mogelijkheden die hij allemaal ziet voor de bibliotheekbranche. Hoe kunt u de pas inzetten voor uw eigen organisatie-en marketingdoelstellingen? Bijvoorbeeld bij:

  • werving van nieuwe leden;
  • behoud van huidige leden;
  • (landelijke) mogelijkheden op het terrein van sponsoring en sociaal domein.

In het Ipsos rapport ‘Draagvlak Nationale Bibliotheekpas’ komt naar voren dat één derde van de niet-leden overweegt lid te worden van de bibliotheek als de Nationale Bibliotheekpas ingevoerd is. En veel huidige leden zien de pas zien als extra argument om lid te blijven.

Uitvoering

Wij hebben in potentie een krachtig marketinginstrument in handen. Maar, zoals Postma het kernachtig samenvatte: ‘jullie moeten het wel zelf doen!’. Uiteraard betrekken we in de verdere uitvoering ook de Koninklijke Bibliotheek (KB).