Lees verder
Met de introductie van Nationale Bibliotheekpas (NBP) fase 1, met als werktitel Gastlenen, is er per 1 januari 2016 een belangrijke stap gezet naar realisatie van de NBP.

Het doel van de Nationale Bibliotheekpas is dat bibliotheekleden met één pas in heel Nederland van alle bibliotheekdiensten gebruik kunnen maken.

Projectmanagement

De VOB zelf voert het projectmanagement. Coen van Hoogdalem is per 23 november aangesteld als projectdirecteur Nationale Bibliotheekpas. In die rol is hij – onder supervisie van bestuur en directie van de VOB en in nauwe samenspraak met alle betrokkenen waaronder SPN – verantwoordelijk voor aansturing, besluitvorming en coördinatie van alle NBP gerelateerde activiteiten.

NBP fase 1 – gastlenen

Zoals gezegd het project NBP fase 1 start per 1 januari 2016. Projectleider van NBP fase 1 is Iwan Overpelt van ProBiblio, namens de SPN. Hij zorgt voor de introductie van gastlenen.
In deze fase van het Nationale Bibliotheekpas heeft een bibliotheeklid naast zijn eigen pasje ook een pasje nodig om bij een andere bibliotheek te kunnen lenen. Alle bibliotheken en POI’s hebben inmiddels informatie ontvangen.

Grenzeloos in gemak

Onder verantwoordelijkheid van de projectdirecteur worden nu de voorbereidingen getroffen voor Nationale Bibliotheekpas (NBP) fase 2 zodat  bibliotheekleden straks met één pasje overal terecht kunnen.