Lees verder
Woensdag 5 november heeft Hedy Segond von Banchet van Stichting Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven (SBB) een nieuw MBO-keuzedeel "Informatiedienstverlener in de nieuwe bibliotheek" uitgereikt aan Christine Oyen van de VOB.

Het keuzedeel Informatiedienstverlener in de nieuwe bibliotheek is te beschouwen als een soort mbo-variant van de community librarian.

Keuzedeel

Dit keuzedeel gaat in op een specifieke manier van werken ten behoeve van informatiedienstverlening aan diverse doelgroepen. Dit past goed bij de functies van de veranderende bibliotheek. Het keuzedeel gaat over het proactief signaleren van de informatiebehoefte van diverse doelgroepen en het ontwikkelen van activiteiten voor die doelgroepen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van diverse media.

Op dit moment is de MBO Raad in gesprek met de ROC’s die graag willen starten met het aanbieden van dit keuzedeel:  ROC Friese Poort, ROC van Twente, ROC van Amsterdam, ROC Mondriaan, ROC Midden Nederland, ROC Zadkine. Verdere uitrol naar meerdere ROC’s kan natuurlijk ook. Dit hangt af van de omvang van de vraag/ behoefte en aantallen personen die voor de scholing in aanmerking komen.

Certificaat

Voor het aanbieden van het keuzedeel voor medewerkers binnen de bibliotheken heeft de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) de procedure in gang gezet voor de aanvraag van een mbo-certificaat.