Lees verder
Op 13 oktober lanceerde minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) de campagne 'De Bibliotheek maakt je rijker' samen met voorzitter Marleen Barth van de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB).

De VOB heeft daarop het onderstaande persbericht ‘Minister Bussemaker lanceert campagne ‘de Bibliotheek maakt je rijker’ uitgestuurd.

————————-

Minister Bussemaker lanceert campagne ‘de Bibliotheek maakt je rijker’

DEN HAAG – Op 13 oktober lanceerde minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) de campagne ‘De Bibliotheek maakt je rijker’ samen met voorzitter Marleen Barth van de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB).

De bibliotheek is er voor iedereen en is dè partner in persoonlijke ontwikkeling. Voor iedereen is er wat te halen waar je verder mee komt.

Met de nieuwe koers zetten openbare bibliotheken zich in om de samenleving vaardiger, vindingrijker en creatiever te maken. De campagne ‘De Bibliotheek maakt je rijker’ brengt de boodschap bij het grote publiek.

De Bibliotheek maakt je rijker

Bibliotheken maken de slag van boeken-uitleen naar de bibliotheek als partner in persoonlijke ontwikkeling. Op jaarbasis organiseren de Nederlandse openbare bibliotheken ruim 72.000 activiteiten. De helft daarvan heeft een educatief karakter.

Partner in persoonlijke ontwikkeling

Mensen gebruiken de bibliotheek meer en meer om kennis op te doen en vaardiger te worden via workshops, ontmoetingen, lezingen, debatten en als studie- en werkplaats. Voor het leren van de Nederlandse taal werken bibliotheken met speciale Taalhuizen en Taalpunten die zich richten op zowel autochtone Nederlanders als nieuwkomers.

Ook voor het bevorderen van digitale vaardigheden zetten bibliotheken zich in. Daarnaast is er een intensieve samenwerking met het basisonderwijs en de kinderopvang. Al ruim de helft van de basisscholen heeft een echte bibliotheek op school. Steeds meer kinderdagverblijven maken gebruik van de faciliteiten en kennis van de bibliotheek.

"Voor alles wat je wilt weten en leren, is de bibliotheek jouw partner in persoonlijke ontwikkeling. De bibliotheek is nog steeds dé grote leesmotor van Nederland. Tegelijkertijd proberen wij door het organiseren van al die activiteiten, een bezoek nog aantrekkelijker en leuker te maken." zegt Marleen Barth, voorzitter van de VOB.

Vindingrijk, kansrijk en belangrijk

Om die omslag zichtbaar te maken naar het publiek loopt er vanaf eind oktober een poster- en online campagne ‘De Bibliotheek maakt je rijker’. Met als motto: ‘De Bibliotheek is een aantrekkelijke en inspirerende plek waar je aan je persoonlijke ontwikkeling kunt werken.’
Op 24 oktober 2016 start de publiekscampagne via online promotie met bloggers, vloggers en YouTubers en via social media. Daarnaast vind je de drie thema’s ‘vindingrijk, kansrijk en belangrijk’ terug op straat in 1800 abri’s door héél Nederland.

————————-

U kunt hier het persbericht als pdf downloaden.