Lees verder
De masterclasscyclus Regie 3.0 komt in 2014 beschikbaar voor alle bibliotheken in Nederland en Vlaanderen. De masterclasses zijn gericht op het leiderschap van management en directies om ondernemerschap en innovatievermogen te stimuleren.

De bibliotheek staat midden in een complex veld van veranderingen en paradigmaverschuivingen. Hierbij gaat het om een overgang naar andere percepties en gedragingen van burgers, klanten, nieuwe vormen van informatieverwerking, organiseren, werken, leren, communiceren en samenleven. In de brief leest u meer over deze masterclasscyclus. 

Seminars

Tijden de vier seminars komen bestaande opvattingen in beweging en worden relevante issues geagendeerd: 

 • Seminar 1: Publieke waarde.
  Prof. Theo Camps introduceert het begrip publieke waarde als middel om tot een visie te komen over de identiteit of kernwaarden van de bibliotheek.
 • Seminar 2: Klantgerichtheid
  Prof. Rudy Moenaert maakt duidelijk hoe klanten waarde onderkennen en hoe organisaties hier op in kunnen spelen.
 • Seminar 3: Innovatie
  Tijdens het derde seminar staat het begrip innovatie centraal. Prof. Carla Koen becommentarieert de conventionele gedachte achter innovatie en laat vervolgens alternatieve innovatie mogelijkheden zien.
 • Seminar 4: Ondernemerschap
  Prof. Theo Poiesz neemt de theoretische aspecten rond ‘de art of marketing’ voor zijn rekening. Het vierde seminar bouwt verder op innovatie en nieuwe verdienmodellen.

De kosten voor deze masterclasscyclus bedragen 2.995 euro per deelnemer.

Aanmelden

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Opgeven voor deelname gaat via regie3.0@cubiss.nl.

De VOB organiseert, samen met Cubiss en Tias Nimbas, deze masterclass in het kader van het programma ‘De bibliotheek onderneemt’ uit de branchestrategie 2013-2016 ‘De bibliotheek levert waarde’.