Lees verder
De Vereniging van Openbare Bibliotheken heeft in haar ledenvergadering van 10 december 2015 Marleen Barth benoemd tot voorzitter per 1 januari 2016.

De VOB heeft daarop het onderstaande persbericht ‘Marleen Barth benoemd tot voorzitter’ uitgestuurd.

————————————————————-

Marleen Barth benoemd tot voorzitter

Den Haag, 10 december 2015

De Vereniging van Openbare Bibliotheken heeft in haar ledenvergadering van 10 december 2015 Marleen Barth benoemd tot voorzitter per 1 januari 2016. Zij volgt Kars Veling op die na een eerste termijn afscheid neemt.

De Vereniging van Openbare Bibliotheken vindt in Marleen Barth een voorzitter met veel bestuurs- en voorzitterservaring bij verenigingen en een warm hart voor de publieke zaak. Haar motief om naar deze functie te solliciteren is dat ze bibliotheken als schatkamers van onze beschaving en samenleving ziet waaraan ze graag een bijdrage wil leveren.

Marleen Barth is aan de UvA afgestudeerd politicologe. Na een veelzijdige carrière als politiek verslaggever bij dagblad Trouw, lid van de Tweede Kamer, fractievoorzitter van de PvdA in Provinciale Staten in Noord-Holland, voorzitter CNV Onderwijs, voorzitter GGZ Nederland is zij op dit moment vice-voorzitter van de KNMP.

Naast deze hoofdtaken vervult Marleen Barth een aantal nevenfuncties. Dat zijn o.a. fractievoorzitter van de PvdA fractie in de Eerste Kamer, voorzitter van de raad van toezicht De Jeugd- en Gezinsbeschermers, en lid van de raad van toezicht Hogeschool Amsterdam.

————————————————————————————

U kunt hier het persbericht als pdf downloaden.