Lees verder

Duizenden mensen maken al gebruik van de dienstverlening van Aangepast Lezen, maar veel mensen die slechter gaan zien weten niet dat deze mogelijkheid bestaat.  In maart is de campagne ‘Lezen kan Altijd’ in Utrecht gestart.

Lukt het lezen van de kleine lettertjes (ook met leesbril) niet meer? Wordt lezen meer inspanning dan ontspanning? Dan biedt de dienstverlening van Aangepast Lezen uitkomst.

Aangepast Lezen
Jellie Tiemersma, nieuwe directeur van Stichting Aangepast Lezen, legt uit: “Mensen die gewoon kunnen zien en lezen kunnen terecht bij de Openbare Bibliotheek als zij boeken willen lezen. Maar dat is lastiger voor mensen met een visuele of andere leesbeperking. Daarom biedt Aangepast Lezen voor hen gesproken boeken, kranten en tijdschriften. Want dat het lezen van een boek moeilijk wordt, wil natuurlijk niet zeggen dat mensen dan maar moeten stoppen met lezen. Met gesproken boeken kunnen mensen op een ontspannen manier blijven lezen. We voorzien hiermee in een grote behoefte.”

Campagne Lezen kan altijd
Op een speciale website vertellen mensen met een visuele beperking over hun ervaringen met het lezen van gesproken boeken, kranten en tijdschriften van Aangepast Lezen. Een radiocampagne, die van 11-17 maart op Radio2 en de regionale omroepen wordt uitgezonden, ondersteunt deze boodschap. 
De campagne is een samenwerking tussen de Bibliotheek Utrecht, Dedicon en Stichting Aangepast Lezen, in opdracht van Sectorinstituut Openbare Bibliotheken (SIOB).