Lees verder
Sneldichteres Dominique Engers maakte een samenvatting op rijm van ons middagprogramma 'Leven lang leren ontwikkelen in arbeidsrelaties'.

De Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) organiseerde het middagprogramma op 7 december samen met Cultuurconnectie, de branchevereniging voor cultuureducatie, amateurkunst en volksuniversiteiten.

Passie gewaardeerd

Mariette Hamer, voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER), opende de middag met een speech waarin ze de Arbeidsmarktagenda koppelden aan de ontwikkelingen in onze branches op het gebied van cao, kwaliteitszorg en certificering. De SER heeft eerder op verzoek van de cultuursector het advies ‘Passie gewaardeerd’ opgesteld over de arbeidsmarkt in de cultuursector. Bekijk de adviezen hieronder: 

Panel

Gespreksleider was Kim Coppes. De panelleden Willem van Moort (BplusC Leiden), Tineke van Ham (Rijnbrink Arnhem), Gert-Jan Endedijk (Nieuwe Veste Breda), Cyril Crutz (Biblioplus Boxmeer), Erna Winters (Bibliotheek Kennemerwaard Alkmaar), en Pim Luiten (VRIJDAG Groningen). De panelleden gingen aan de hand van stellingen met elkaar en de mensen in de zaal in gesprek over thema’s zoals de gezamenlijke cao, ZZP’ers en de instroom en uitstroom van medewerkers.