Ga door naar hoofdcontent
NieuwsLandelijke campagne gelanceerd: bereid je voor op uitrol

Landelijke campagne gelanceerd: bereid je voor op uitrol

Woensdag 12 juni 2024

Op 11 juni vond in de Bibliotheek Utrecht de interne lancering plaats van de landelijke campagne van de bibliotheek. Dit event bracht fysiek én online meer dan 200 bibliotheekdirecteuren en marketingcommunicatieprofessionals samen voor een inspirerende middag vol presentaties, interactie en vooruitblik.

Het doel van de bijeenkomst was om het bibliotheeknetwerk enthousiast te maken voor de nieuwe campagne en hen te voorzien van alle benodigde informatie om lokaal aan de slag te gaan. Harry Piekema, bekend als de ‘Albert Heijn manager’ en ervaren dagvoorzitter, leidde de middag. Hij zorgde voor een energieke start en hield de zaal betrokken met zijn humor en inzicht.

De middag begon met een inspirerende presentatie over de merkstrategie en het imago-onderzoek van de bibliotheek, gevolgd door een gedetailleerde uitleg van de stappen die de werkgroep tot nu toe heeft genomen. De aanwezigen kregen een sneak peek van het campagneconcept en enkele creatieve uitingen en konden deelnemen aan een Q&A-rondje met de makers van de campagne.

Lokaal aan de slag: voorbereiding

Samen kunnen we de kracht en de relevantie van de bibliotheek onder de aandacht brengen bij het brede publiek. Zet je lokale aanbod in de spotlight en lift mee op de landelijke media-aandacht vanaf eind augustus. Imago-verandering heeft een lange adem nodig en een grotere impact als alle bibliotheken meedoen. Bereid je daarom voor op het herhaaldelijk inzetten van de materialen uit de toolkit. Voor 2024, maar ook de periode daarna.

De campagne toolkit bevat essentiële materialen zoals een uitgebreid communicatieplan, copyplatform, kant-en-klare én aanpasbare campagnematerialen in de landelijke huisstijl én white label. De toolkit is per 1 juli digitaal beschikbaar voor alle bibliotheken via www.landelijkehuisstijl.nl. Een handige checklist met concrete voorbereidingspunten komt online beschikbaar via Biebtobieb.

Vragen, informatie en updates

Word lid van de biebtobieb-groep ‘Landelijke bibliotheekcampagne’ voor meer informatie over de campagne, toekomstige updates en het stellen van vragen of opmerkingen.