Lees verder
Landelijke media hebben aandacht besteed aan de 18 miljoen euro die de komende jaren extra vrij wordt gemaakt voor de Informatiepunten Digitale Overheid (IDO’s).

Inmiddels zijn er circa 400 IDO’s waar bij elkaar al ruim 16.000 hulpvragen binnenkwamen. Ook de NOS en het Dagblad van het Noorden besteedden volop aandacht aan de IDO’s.

Staatssecretaris Knops benadrukte tijdens het ochtendprogramma Goedemorgen Nederland het belang van de IDO’s: “De afgelopen jaren hebben we gezien hoe belangrijk bibliotheken zijn in het bieden van hulp bij het verbeteren van digitale vaardigheden, doordat de drempel om daar binnen te stappen laag is.

Participatie in de informatiesamenleving vergroten

De IDO’s zijn een belangrijk middel om burgers te helpen hun weg te vinden in de digitale samenleving en de digitale inclusie te vergroten. De VOB werkt daarom nauw samen met de Koninklijke Bibliotheek, met als doel de IDO’s te bestendigen en verder uit te breiden. De extra middelen die de komende jaren worden uitgetrokken, is een mooi resultaat.

Gemeenten zijn een belangrijke lokale partner om het succes van de IDO’s verder te vergroten. Wij roepen leden daarom op om het lokale succes van hun IDO’s actief onder de aandacht te brengen tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen.