Lees verder
Bas Savenije, directeur van de Koninklijke Bibliotheek (KB), heeft de openbare bibliotheken geïnformeerd op de alv over de aanpak van de integratie van het SIOB en BNL in de KB per 2015.

Op de algemene ledenvergadering van 12 juni 2014 heeft hij ook gesproken over de voorbereiding op de nieuwe stelseltaken die de KB gaat uitvoeren zoals beschreven in de Wet stelsel openbare bibliotheekvoorzieningen (Wsob).

Presentatie

Kars Veling (voorzitter VOB) en Ap de Vries (directeur VOB) lichtten toe hoe de VOB daar als belangenbehartiger van de branche openbare bibliotheken bij betrokken is. Ze spraken hun vertrouwen in het traject uit met het gegeven dat er nog veel werk te doen is en 2015 als een overgangsjaar beschouwd zal moeten worden.
Bas Savenije benadrukte de omvang en de complexiteit van de operatie. "Het gaat niet alleen om de invoeging van de taken van SIOB en BNL, maar ook om nieuwe taken die voortkomen uit de bibliotheekwet die afgelopen dinsdag 10 juni door de Tweede Kamer is aangenomen".

Het organisatorische traject heeft tot nu toe voorrang gehad, omdat de vaste medewerkers van SIOB en BNL snel zekerheid moeten krijgen over hun plaats in de KB organisatie per 1 januari 2015.

Meer informatie en de presentatie op Stelsel/Integratie SIOB, BNL en KB (eerst even inloggen rechtsboven in).